Publicado el mar 21, 2014 en Blog

La Casa Sendra forma part de la història, cultura i tradició de Vic. A aquesta botiga d’embotits d’alta qualitat, situada en ple centre del poble, l’avalen 165 anys d’experiència, una cartera de clients selecta i sanejada, i prestigiosos reconeixements, que li han obert les portes de Fauchon, una de les millors carnisseries del món, on es venen les seves llonganisses per 110 euros el kilo.

Amb aquestes condicions, qualsevol de nosaltres podria pensar que la Casa Sendra no pot tenir cap mena de problema per seguir funcionant i venent les seves reputades llonganisses al carrer Jacint Verdaguer de Vic, així com a nombrosos comerços de renom. Però, sorprenentment, no és així. Pau Arboix, propietari de la Casa Sendra, ha topat amb un obstacle que l’ha conduit fins al tancament d’aquesta botiga d’embotits gurmet.

Després de 9 anys de tràmits, la Casa Sendra ha perdut, davant de la Generalitat de Catalunya, un recurs que li impedeix utilitzar l’indicatiu “llonganissa de Vic”, un  fet del tot curiós tenint en compte que es tracta de l’empresa de llonganisses més antiga d’aquesta població. I és que, per poder utilitzar aquesta etiqueta cal formar part d’una IGP (Indicació Geogràfica Protegida), a la qual també s’hi han acollit empreses de llonganisses que fabriquen a Califòrnia, a França o a Mallorca; i que a més, utilitzen unes característiques que no són pròpies de la tradicional llonganissa de la capital d’Osona.

Com és possible que empreses californianes es lucrin venen llonganisses “de Vic” i els comerços de la població que han funcionat tota la vida amb una excel·lent gestió i producte hagin de tancar? I trobant-nos en aquesta situació, com pot ser que el president Mas recalqui que Catalunya és un país “business friendly”? Ser-ho ho som, però només amb grans empreses, com Ferrari, i això no té cap mèrit. La burocràcia està posant límits i fronteres a la feina ben feta, a aquells empresaris que treballen dia a dia per comercialitzar un producte de la terra; i en canvi, dóna tot tipus de facilitats a grans plataformes empresarials. És només per què aquests negocis atreuen més diners? Potser algun dia Catalunya serà un país ric, però haurà perdut els seus comerços i personalitat.

Imatge: El Periódico

¿Quién dice que el trabajo bien hecho no tiene fronteras?

La Casa Sendra forma parte de la historia, cultura y tradición de Vic. A esta tienda de embutidos de alta calidad, situada en pleno centro del pueblo, la avalan 165 años de experiencia, una cartera de clientes selecta y saneada, y prestigiosos reconocimientos, que le han abierto las puertas de Fauchon, una de las mejores carnicerías del mundo, donde se venden sus salchichones por 110 euros el kilo.

Con estas condiciones, cualquiera de nosotros podría pensar que la Casa Sendra no puede tener ningún tipo de problema para seguir funcionando y vendiendo sus reputados salchichones en la calle Jacint Verdaguer de Vic, así como numerosos comercios de renombre. Pero, sorprendentemente, no es así. Pau Arboix, propietario de la Casa Sendra, ha topado con un obstáculo que le ha conducido hasta el cierre de esta tienda de embutidos gourmet.

Después de 9 años de trámites, la Casa Sendra ha perdido, ante la Generalidad de Cataluña, un recurso que le impide utilizar el indicativo “llonganissa de Vic”, un hecho del todo curioso teniendo en cuenta que se trata de la empresa de salchichones más antigua de esta población. Y es que, para poder utilizar esta etiqueta hay que formar parte de una IGP (Indicación Geográfica Protegida), a la que también se han acogido empresas de salchichones que fabrican en California, Francia o Mallorca, y que a además, utilizan unas características que no son propias de la tradicional longaniza de la capital de Osona.

¿Cómo es posible que empresas californianas se lucren vendiendo salsichones “de Vic” y los comercios de la población que han funcionado toda la vida con una excelente gestión y producto tengan que cerrar? Y encontrándose en esta situación, ¿cómo puede ser que el presidente Mas recalque que Cataluña es un país “business friendly”? Serlo lo somos, pero solo con grandes empresas, como Ferrari, y eso no tiene ningún mérito. La burocracia está poniendo límites y fronteras en el trabajo bien hecho, a aquellos empresarios que trabajan día a día para comercializar un producto de la tierra, y en cambio, da todo tipo de facilidades a grandes plataformas empresariales. ¿Es solo porque que estos negocios atraen más dinero? Quizás algún día Cataluña será un país rico, pero habrá perdido sus comercios y personalidad.

Imagen: El Periódico

 

Dejar un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*


*

Al hacer un comentario accedo a que se instale una cookie en mi navegador.

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>